
انار، شمارۀ نوزدهم/ شهریور 1397، /
انار؛ ماهنامۀ سبک زندگی اپلیکیشن کوزه
شمارۀ نوزدهم- شهریور 1397
سردبیر: پریا آقایی
دبیر تحریریه وآتلیه: فاطمه حسنوند
گرافیک و صفحهآرایی: محمد بلبلی/ علی گنجوی
تدوین: نسیم آزاد، محمد حسین داستان
زیبایی و مدلینگ: سارا حقگو
ادب و هنر: مسیح مستوفی
با سپاس از همکاری: علی مروی، رضا عابدینی
آرایه صدر، مریم حسنوند، مریـم محبـوب
مصطفی پروین، لیندا کیانی،احسان کرمی
آیدا اورنگ، معصومه صالح بیگی
علی احمدی، آریان امیرخان
و احمدرضا شجاعی
با سپاس ویژه از: تینا پاکروان
ویدیو ها برگشت به ليست
صفحه 5:یک سالاد مالامال از رنگ و طعمهای تابستانی
تابستان است و روزهای داغدارش! بعضی روزها دمای هوا به قدری بالاست که باعث میشود تمایلی به خوردن غذاهای گرم نداشته باشیم.
در این روزهای گرم تابستان که هلو و میوههای همخانوادهاش به وفور یافت میشود، میخواهیم دستور تهیۀ یک سالاد تازه، باطراوت و شگفتانگیز را با شما در میان بگذاریم؛ سالادی که همراه با مرغ گریلشده یک وعدۀ کامل غذایی مخصوص شبهای تابستان است.
سرآشپز چیرهدست ما که از این شماره دستور تهیۀ غذاهای مفید، متفاوت و رنگارنگی را با ما در میان میگذارد «علی مروی» ملقب به «Elephant chef» است که منوی بسیاری از رستورانها و کافههای شهر را سامان داده و حالا در انار با ماست تا در این ماه ببینیم «سالاد شبرنگ همراه با مرغ گریلشده» چیست و چگونه آماده میشود.
صفحه 6:سیاهی! چیستی؟ روش های طبیعی برا رفع تیرگی زیر چشم
حتما برای شما هم پیش آمده که با نگاه کردن در آینه متوجه تیرگیِ زیر چشمهایتان شده باشید که چهرۀ شما را خسته و گرفته نشان میدهند. حالا خانمها برای پنهان کردن این تیرگیها میتوانند تا حدودی به آرایش پناه ببرند، ولی از آقایان کاری برنمیآید.
صفحه 7:راهنمای کامل جوانسازی پوست
پوست هر فردی تحت تأثیر افزایش سن، عوامل محیطی (مثل نور آفتاب) اساساً دچار تغییراتی میشود که این تغییرات را در اصطلاح «پیری پوست» مینامند.افزایش سن از نظر قوام پوست بهتدریج موجب کاهش میزان کلاژن (پروتئین سازندۀ پوست) و کندی روند تولید آن میشود. کاهش قوام پوست و افزایش چینوچروک بهویژه در ناحیۀ ابروها و گردن، تحت تأئیر همین کلاژنها قرار دارند.
صفحه 11: چگونه میتوان یک عمر جوان ماند؟
حالا که بحث شیرین جوانسازی پوست و روشهای درمان آن مطرح است، خوب است بدانیم علاوه بر کنترل اعصاب و روشمند کردن زمان استراحت خود، میتوانیم با قراردادن چند خوراکی در رژیم روزانۀمان از فرسودگی زودهنگام سلولهای پوستی جلوگیری کرده و حتی به طول عمر سلولهای جوان پوستمان بیفزاییم؛ طوری که شادابی و طراوت در پوست و چهرۀ ما پدیدار باشد.
صفحه 13: تا دَمی کمی بیاساییم تهرانگردی؛ یک روز در باغ موزۀ نگارستان
پیشنهاد جذاب تهرانگردی این شماره برای اناریها «باغموزۀ نگارستان» است. جایی که قرار گرفتن در فضای آن، حس عجیب و عمیقی را در وجود انسان میکارد.این باغموزه را از آن جهت، «نگارستان» نامیدهاند که در یکی از اطاقهایش تابلوهای نقاشی هنرمندان بزرگ آن دوران چشمنوازی میکرد. حالا هم موزۀ مکتب کمالالملک (مجموعـــــــــــه نقاشــــــــیهای کمالالملــــــــک و شاگردانش) تماشایی است.
صفحه 14: شــولا؛ شال و روسری ایرانی
ویژگی شولا استفاده از طرحهای بدیع و تصویرسازیشده در جهت ترویج فکری نو و نگاهی تازه به مقولۀ پوشش، جهت روح بخشیدن به زندگی روزمره است.
صفحه18: روی خط داغ شهرت، همایون شجریان، جریان ساز از نوع مثبت
موسیقی را باید خبرسازترین هنر یک ماه اخیر ایران دانست؛ خبرهای پرتعدادی که پیرو موضوعشان، جریانهای مثبت یا منفی در جامعه به راه افتاد.
صفحه 19: تاپتن؛ شادِ شادِ شاد با سلطان غم محســن چــاوشــی
محسن چاوشی را به ترانههای اجتماعی و عاشقانههای اندوهبارش میشناسیم که ایندست ترانهها غالب آثارش را در بر میگیرند. با این همه اما، حنجرۀ خستۀ چاوشی سهمی، ولو اندک، هم در شادیهای ما دارند و چهبسا گیراتر از ترانههای شاد و ریتمیکِ دیگر. بالأخره هر کدام از ما زخمی از اندوه داریم که حتی در شادی هم با ماست و به قول ایرج کریمی: «این زخم، آبروی ماست.» این است که گاهی ترانۀ شاد با صدای خسته، بیشتر به جانمان مینشیند تا شادهایی با صداهای اطوکشیده و نرمونازک.
صفحه 20: سینماگری که در کوچه فرهنگ قدم میزند گفتگو با تینا پاکروان
هر چقدر از بیضایی دکوپاژ آموختم
از مهرجویی میزانسن
و از کیمیایی دیالوگنویسی آموختم
وقتی سی ساله شدم گریه کردم
ولی در چهل سالگی خندیدم
با کودکان میشود بهشت را تجربه کرد
صفحه 23: جشن ناپیدا دربارۀ روز ملی سینما با ستارههای حاضر و غایبش
سال 1379، همزمان با صدسالگی ورود و ظهور و بروز سینما در ایران، شورای فرهنگ عمومی روز بیستیکم شهریور را به عنوان «روز سینما» نامگذاری و در تقویم رسمی کشور ثبت کرد. دلیل این نامگذاری، ورود نخستین دوربین فیلمبرداری به ایران، در چنین روزی از سال 1297 در دوران سلطنت مظفرالدینشاه بود. البته اهل سینما پیش از این نامگذاری و از سال 1376 در چنین روزی، «جشن سینما» را به تولیت «خانۀ سینما» برگزار میکردند که ثبت «روز سینما» در تقویم رسمی ایران، همزمان با چهارمین سال برگزاری این جشن انجام گرفت.امسال نیز بیستمین دورۀ این جشن با اعلام برندگان تندیس خانۀ سینما، از میان تولیدات یک سال گذشتۀ سینما انجام میپذیرد ولی به دلیل تنگناهای اقتصادی، مراسمی همچون سالهای پیشین را به چشم نخواهد دید.
صفحه 27: بـشــارت بـه یــک شهروند هزارۀ سوم نگاهی به سریال وست ورلد
«وستورلد» یکی از جنجالبرانگیزترین سریالهای اخیر کمپانی HBO با بازی ستارگانی همچون ایوان ریچلوود، آنتونی هاپکینز، اد هریس، تندی نورتن، جفری رایت، جیمز مدرسن و... است و به اندازهای جذابیت دارد که میتواند از همان ابتدا قلابش را در ذهن مخاطب گیر بیندازد و او را تا انتهای داستان به دنبال خود بکشاند. هرچند «وستورلد» در ژانر علمی-تخیلی دستهبندی شده، اما این فقط ظاهر ماجراست؛ چون مخاطب با پیگیری داستان و شخصیتها لحظههای آشنایی را از جهان امروزش لمس میکند که با پیشرفت فناوری، روز به روز هم در دنیای واقعی ملموستر میشوند. انگار مخاطب به تماشای دنیای آیندۀ نزدیکش نشسته است. دنیایی که انسان، با پیشرفتهای علم رباتیک، دست به ساختن آن برای خودش زده است.
صفحه 30: 4 تمـریـن بــرای مثبتاندیشی روانشناسی
1- روزانه یک متن شکرگزاری، ولو چند سطر، دربارۀ داشتههایتان بنویسید و یا چند دقیقهای راجع به آنها فکر کنید.
2- اگر خبر خوبی شنیدید یا اتفاق خوبی را تجربه کردید، آن را با دیگران در میان بگذارید؛ چون هرچقدر این خبر را نشر دهید، حالتان بهتر و ذهنتان مثبتتر میشود.
3- زمانی که از شما میپرسند: «روزتان چطور بوده؟» از ذکر نکات منفی پرهیز کنید و فقط نکات مثبت را یادآور شوید. (به طور مثال بگویید ناهار خوشمزهای خوردم.)
4- راحت ببخشید. مثلا اگر کسی به شما طعنه زد، ببخشید و رد شوید؛ زیرا اگر بخواهید با او مشاجره کنید هم ذهن خود را با امور منفی مشغول کردهاید، هم این حالت منفی را به طرف مقابل انتقال دادهاید که باعث میشود او نیز در دام این افکار منفی بیفتد.